UltraLøb: det nye Wellness

UltraLøb: det nye Wellness

Ultra løb

Med denne blog vil jeg forsøge at give et anderledes syn på ultra løb, og give et indblik i hvad det på det ene sider giver mig, men også hvad det kræver.

Samtidig håber jeg at denne blog kan inspirere og hjælpe andre med at komme igang med ultra løb.

Hvad er ultraløb og hvordan opstod min interesse for ultraløb?

GenereltPosted by Nikolaj Mann Thu, April 19, 2012 21:51:28

Ultraløb er løb der er længere end den traditionelle marathondistance på 42.195 KM. Typisk er distancen i ultraløb 50 og 100 Miles/KM, dobbelt maraton og 24-timers løb.”

”Min personlige interesse i ultraløb stammer fra min uddannelse indenfor forsvaret. Jeg kunne godt lide at blive presset til det yderste mentalt, dér hvor man virkelig skal kæmpe med sig selv og lære at være i stand til at træffe nogle rationelle beslutninger selvom man er fuldstændig presset både fysisk og mentalt. Jeg deltog i mit første 100 KM løb i 2004 og har siden været hooked på ultraløb.”

Det var Kent Møller, www.duul.dk, der tilbage i 2004 hjalp mig igang med Ultra løb, hvilket jeg er ham evig taknemlig for. Årsagen hertil er at det nemlig blev starten på en helt ny form for wellness for min krop og sjæl! Det at finde en god sparrings partner er enormt vigtig, da Ultraløb er en enorm mental rejse, der sætter fantastiske aftryk på krop og sjæl.

Ligeledes er det vigitigt at sparringspartneren hele tiden vurderes og udskiftes til ens egen rejse. Dette blev afgørende for mig, da jeg efter en pause fra 2006 til 2010 ville genoptage min rejse. Her har jeg haft enorm glæde af Gert Hougaard, www.kuul.dk og Thomas Kjerstein, http://tkjerstein.blogspot.com/, og vil gerne benytte lejligheden til takke dem for deres opbakning.

Disse billeder er fra mit testløb i 2010, efter ca. 3 års pause, hvor Thomas Kjerstein lokkede mig med til Grenå 6-timers løb. 3 ugers træning og jeg kom igennem med 62,114 km.

  • Comments(0)//running.smartmann.dk/#post0